MORTEX

Mortex is een hoogstaande decoratieve afwerkingslaag, meer bepaald een multifunctionele pleister die gebruikt wordt voor het bekleden van mine- rale oppervlakken. Momenteel wordt het zeer veel toegepast op vloeren, muren en meubels. Mortex kan de uitstraling van tadelakt (Marokkaanse sierpleister) evenaren of het uitzicht van effen beton.

Door zijn volledige waterdichtheid is Mortex bovendien ideaal voor badka- mers, doucheruimtes, hamams, zwembadafwerkingen en buitenpleister- werk en is het een waardevolle vervanger voor tegels. Door zijn sterkte en hittebestendigheid kan het eveneens gebruikt worden als bovenlaag van keukenbladen. Hiervoor zijn uiteraard bepaalde voorzorgen nodig.

Mortex is 40 jaar geleden in Belgiƫ ontwikkeld en is in vergelijking met tadelakt minder broos en meer slijt- vast. Het beschikbare palet aan kleuren is eindeloos en er zijn verschillende effecten mogelijk wat de afwerking betreft. Het product is geschikt voor de meeste ondergronden. Soms moet echter eerst een aangepaste hechtingslaag en bewapening aangebracht worden. Let wel op met onstabiele, gebarsten of gemengde structuren. Het hechtingsoppervlak moet in goede staat zijn, anders kan de bepleistering loskomen of barsten.

De dikte van de bepleistering is minimaal 2 mm en maximaal 6 mm. Door zijn monoliete structuur en zijn pigmentatie benadert ze de tadelakt, maar is vlotter te plaatsen, vertoont geen barsten en is bovendien goed- koper.

Mortex heeft als belangrijkste kenmerken dat het slijtvast, vorst- en hittebestendig is. Bovendien is het na behandeling minder poreus en bestand tegen chemicaliƫn en vlekken. Bepaalde zuren kunnen bij opdroging vlekken veroorzaken, bijvoorbeeld citroensap.

Indien u kiest voor Mortex, kiest u voor een artisanale afwerking en voor esthetiek. De imperfecties leiden tot de perfectie en de charme van dit product.  • 0470 50 89 87
  • Grotewinkellaan 12, 1853 Strombeek-Bever
  • 0484 66 58 81
  • 02 269 58 20
  • 02 275 53 87
  • info@ustyle.be

Partners :